MENU

PEMAKLUMAN PROSEDUR OPERASI STANDARD (SOP) PUSAT SETEMPAT (OSC) PBT BAGI MENJALANKAN OPERASI SEKTOR PEMBINAAN DALAM TEMPOH PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN BERSYARAT (PKPB).

PENTADBIRAN NEGERI TERENGGANU TELAH BERSETUJU SEKTOR AWAM KERAJAAN NEGERI TERENGGANU AKAN MULA BEROPERASI PADA 4 MEI 2020 SEBAGAIMANA PERUTUSAN Y.A.B. PERDANA MENTERI PADA 1 MEI 2020. SUSULAN DARIPADA ITU, KAUNTER OSC MDHT AKAN DIBUKA BERMULA JAM 8.00 PAGI HINGGA 1 PETANG. PRINCIPLE SUBMITTING PERSON (PSP) ATAU SUBMITTING PERSONS (SP) BOLEH MENGEMUKAKAN PERMOHONA HARDCOPY SETELAH DILULUSKAN SECARA ONLINE  DI DALAM SISTEM OSC  ONLINE SECARA MANUAL DAN POS. WALAUBAGAIMANAPUN , BAGI LANGKAH PENCEGAHAN PENULARAN JANGKITAN COVID-19, PENGEMUKAAN HARDCOPY SECARA MANUAL HENDAKLAH DIMASUKKAN KE DALAM KOTAK YANG TELAH DISEDIAKAN DI HADAPAN KAUNTER BERSEPADU. PSP / SP PERLU MENYEDIAKAN FEE PROSES PERMOHONAN DALAM BENTUK CEK ATAU WANG KIRIMAN POS. BERSAMA-SAMA INI DISERTAKAN SOP YANG BERKAITAN YANG TELAH DIKELUARKAN OLEH KEMENTERIAN PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN (KPKT) SEBAGAI PANDUAN.

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH MENGHUBUNGI PIHAK OSC DI TALIAN : 096811466/ 09-6811149 samb. 150/151/152. TERIMA KASIH.

prosedur_operasi_standard_sop_pusat_setempat_osc_pbt_bagi_menjalankan_operasi_sektor_pembinaan_di_dalam_tempoh_perintah_kawalan_pergerakan_pkp_dan_pasca_pkp.pdf

sop_osc_jkt_kpkt_260420_final.pdf