PROGRAM GOTONG – ROYONG MEMBERSIH KAWASAN REKREASI DI KALANG RENGAS BERSAMA KOMUNITI KAMPUNG GUNUNG, AJIL HULU TERENGGANU

SABTU, 24 JUN 2023 : Program gotong royong membersih Kawasan rekreasi di Kalang Rengas Bersama komuniti Kampung Gunung, Ajil Hulu Terengganu yang telah dirasmikan oleh Tn. Haji Lukema Meri bin Salleh @Abdul Latif, Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Terengganu, bertempat di Tapak Rekreasi Kalang Rengas Kampung Gunung, Hulu Terengganu. Turut hadir Timbalan Pengarah Perpaduan, Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional Negeri Terengganu En. Ahmad Nazif bin Mohamad.

Program ini merupakan anjuran bersama Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional Negeri Terengganu dan turut melibatkan pelbagai agensi kerajaan di Daerah Hulu Terengganu dan JPKK Kg. Gunung, JPKK Kg. Menerong, KRT Kg. Gunung serta Komuniti Kampung Gunung.

Di samping gotong royong, antara aktiviti menarik yang diadakan ialah berkayak menyusuri ‘The Little Amazon Terengganu’. Ucapan penghargaan kepada Jabatan Bomba dan Penyelamat Daerah Hulu Terengganu yang turut menghadiri serta menyampaikan taklimat hands on keselamatan dalam air.

Pin It

MDHT logofooterMAJLIS DAERAH HULU TERENGGANU,
21700 Kuala Berang,
Terengganu Darul Iman.

TALIAN AM : 09-6811 149 / 466
FAKS : 09-6811 655
E-MEL : mdht@terengganu.gov.my
WAKTU OPERASI : Ahad - Khamis | 8:00pg - 5:00ptg

Penafian : Majlis Daerah Hulu Terengganu tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Majlis Daerah Hulu Terengganu

MyGov Portal
TERENGGANU PAY
BILANGAN PREMIS DI BAWAH SELIAAN MAJLIS DAERAH HULU TERENGGANU TERENGGANU