PROGRAM PENGINDAHAN KAWASAN MEMORIAL BATU BERSURAT BERSAMA KOMUNITI KAMPUNG BULUH HULU TERENGGANU DI BAWAH LOCAL AGENDA 21 MAJLIS DAERAH HULU TERENGGANU

Khamis 25 Ogos 2022 : Program Kedua Di Bawah Local Agenda 21 Tahun 2022 telah berjaya dilaksanakan oleh Majlis Daerah Hulu Terengganu dengan kerjasama Lembaga Muzium Negeri Terengganu dan komuniti daripada Kampung Buluh Hulu Terengganu. Program tersebut telah dirasmikan oleh YDP MDHT Tuan Haji Lukema Meri Bin Salleh@Abd Latif dengan diiringi oleh Pengarah LMNT Haji Azmi Bin Ngah. Turut serta dalam program ini adalah peserta Pusat Aktiviti Warga Emas Hulu Terengganu (PAWE) bersama beberapa agensi kerajaan seperti PDRM,Pejabat Kesihatan Daerah, Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia.

Program ini dimulakan dengan ucapan perasmian serta gimik pelancaran dengan menanam pokok kelapa pandan oleh YDP MDHT bersama Pengarah LMNT sebelum aktiviti goyong royong membersihkan kawasan Memorial Batu Bersurat yang merupakan salah satu lokasi tarikan pelancong ke daerah ini. Program ini turut dijayakan dengan aktiviti memasak secara gotong royong oleh penduduk kampung.
Pin It

MDHT logofooterMAJLIS DAERAH HULU TERENGGANU,
21700 Kuala Berang,
Terengganu Darul Iman.

TALIAN AM : 09-6811 149 / 466
FAKS : 09-6811 655
E-MEL : mdht@terengganu.gov.my
WAKTU OPERASI : Ahad - Khamis | 8:00pg - 5:00ptg

Penafian : Majlis Daerah Hulu Terengganu tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Majlis Daerah Hulu Terengganu

MyGov Portal
TERENGGANU PAY
BILANGAN PREMIS DI BAWAH SELIAAN MAJLIS DAERAH HULU TERENGGANU TERENGGANU